Vehiculele cu tracțiune animală din municipiul Bălți nu corespund prevederilor regulamentului circulației rutiere

Pe lîngă autoturismele care circulă pe drumurile publice cu trafic intens se regăsesc și hipomobilele, care nu întotdeauna sunt echipate corespunzător și nu respectă cerințele obligatorii stipulate în Regulamentul Circulației Rutiere.

În acest sens, poliția desfășoară acțiuni de informare cu atenționarea căruțașilor cu privire la riscurile care pot surveni în urma conducerii imprudente și echipării necorespunzătoare a unităților de transport cu tracțiune animală.

În satul Elizaveta din municipiul Bălți a avut loc o întrevedere între angajații Inspectoratului de Poliție Bălți și proprietarii unor astfel de autovehicule. În cadrul întîlnirii reprezentanții forțelor de ordine au familiarizat conducătorii de hipomobile despre riscurile care pot surveni în urma conducerii imprudente și neechiparea unităților de transport.

Totodată, căruțașii au fost informați despre modalitatea de înregistrare și reînregistrare a hipomobilelor înainte de a le pune în circulație, procedură stipulată în Regulamentul cu privire la înregistrarea și evidența vehiculelor cu tracțiune animală.

În municipiul Bălți sunt 43 de vehicule cu tracțiune animală, dintre care doar 8 corespund prevederilor Regulamentului circulației rutiere.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture