Medicii devin pacienți: 416 cadre medicale sunt infectate în R. Moldova

Bilanţul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a crescut.

Numărul acestora a ajuns la 416, printre care: medici – 105, asistenţi medicali -145, felceri – 29, paramedici – 1, farmacişti – 8, personal auxiliar – 128 persoane.

Cei mai mulți angajați medicali infectați sunt din cadrul spitalelor raionale și asistența medicală urgentă din Soroca- 109, Ștefan-Vodă- 54, Fălești- 26.

Dintre aceştia, nouă lucrători medicali se află acum în stare gravă la Spitalul Clinic Republican din Capitală. Este vorba despre trei medici, trei asistenți medicali și trei infirmieri. Aceștia sunt din raioanele Ștefan Vodă, Soroca și Orhei.

Informația a fost confirmată de către directorul interimar al instituției, Andrei Uncuță.

”Starea lor oscilează și poate oscila de la stare gravă spre extrem de gravă chiar și pe parcursul a 24 de ore. Deci, nu poate fi starea permanent stabilă, fiindcă așa este patologia și afectează funcțiile pulmonare”, a declarat Uncuța.

Unul dintre pacienți are vârsta de 37 de ani, ceilalți opt au peste 55 de ani.

În prezent, cadrele medicale sunt internate în secția terapie intensivă, unde își primesc tratamentul corespunzător.

Potrivit lui Uncuță, niciunul dintre ei nu este conectat la aparatul de ventilare artificială a plămânilor, dar acesta a menționat că situația se poate schimba de la o oră la alta.

Precizăm că, ieri, testele au confirmat 40 de cazuri noi de infectare a cadrelor medicale din țară.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture