Crapii argintii vor curăța apa lacului orășănesc

În apa lacului orășănesc din Bălți au fost aduse 200 kg de puieți de crapi argintii. Aceasta este una din cele mai bune metode pentru a purifica apele de alge. Inițiativa vine din partea primarului de Bălți, Renato Usatîi. Acesta a menționat că toate lacurile din oraș sunt într-o stare deplorabilă, de aceea este nevoie de acțiuni urgente pentru salubrizarea acestora

În lacul orășănesc din Bălți au fost aduși zeci de crapi argintii: Această metodă este folosită pentru a curăța apa de vegetație acvatică. 200 kg de puieți au fost plasate în lac. Primarul orașului a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț video.

,,Potrivit specialiștilor, acest tip de pește este cel mai bun filtru pentru purificarea apei”, a scris Renato Usatîi.

Anterior, primarul a menționat că lacurile din oraș, care de mulți ani sunt pline de stuf, sunt pe cale de degradare, de aceea sunt necesare măsuri urgente. Potrivit acestuia, cel mai rapid mod de a rezolva această problemă este peștele. Crapul argintiu consumă plancton vegetal, asigurând o mai bună valorificare a potențialului trofic al bunurilor piscicole, a vegetației dezvoltate în exces.

Толстолобики очистят бельцкое озеро

Толстолобики очистят бельцкое озеро

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 13. April 2020

Привезли первые 200 кг малька белого толстолобика для бельцкого городского озёра. По мнению специалистов, рыба этой породы является лучшим фильтром для очистки воды. Sincere mulțumiri lui Filip și Alexandru pentru organizarea procesului.

Gepostet von Усатый Ренато-Renato Usatii am Samstag, 11. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture