Medicii din Bălți bat alarma! Problemele de auz sporesc din cauza căștilor audio

Căştile audio, un accesoriu foarte la modă, sunt un adevărat duşman pentru cei care le utilizează. Şi asta pentru că folosirea în exces și la volum mare a căștilor poate crea probleme severe urechilor şi poate afecta serios auzul.

De această părere sunt medicii din cadrul Centrului Consultativ Bălți, care susțin că în ulima perioadă, numărul adresărilor a crescut simțitor, mai ales din cauza calității proaste a căștilor.

Dacă ascultăm muzică la un volum mare, toate tipurile de căști sunt periculoase spun specialiștii.

Cu toate acestea, căștile care se îmbracă pe cap sunt mai puțin periculoase decât căștile care se introduce în ureche și distribuie sunetul direct în timpan.

Prea tare ar însemna dacă volumul este dat mai mult de 60% din capacitatea maximă a căștilor. Și mai simplu: dacă cei din jur aud ce ascultă o persoană în căști, atunci evident că muzica e prea tare, iar auzul acesteia va avea cu siguranță de suferit.

Se pare că bălțenii nu-și pun întrebarea cât de tare pot fi afectați de volumul muzicii pe care o ascultă sau cunosc date eronate.

Căștile sunt și un cuib de bacterii, așa că împrumutarea lor nu este deloc recomandată. Situția se complică și mai rău atunci când căștile nu sunt ținute în condiții de depozitare corespunzătoare, iar acest lucru poate crește de 11 ori numărul bacteriilor în urechi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture