Medicii din Bălți sunt gata să lupte cu COVID-19

De astăzi în cadrul Spitalului Clinic din Bălți, pot fi internați posibili pacienți infectați cu COVID-19. Cu un total de doar 40 de saloane, pentru întreaga regiune de Nord, responsabilii spun că sunt gata să facă față pandemiei. Iar pentru ca personalul medical să fie protejat, aceștea au fost instruiți și vor fi echipați cu toate cele necesare. Totuși cei cu probleme severe vor fi transferați pentru tratament în capitală.

Spitalul Clinic Bălți este gata să primească pacienții posibili cu coronovirus. În departamentul de boli infecțioase, 40 de saloane au fost pregătite pentru cazuri de urgență, în 7, au fost instalate dispozitive pentru ventilația plămânilor. Potrivit șefului departamentului, Viaceslav Novac, secțiile sunt concepute pentru un singur pacient, au apă și dulapuri uscate. Personalul a primit tot ceea ce avea nevoie pentru a se proteja de posibile infecții: măști, mănuși, pahare, haine de lucru, medicamente. Întregul personal medical a fost instruit în cazul internării pacienților, iar până acum, din fericire, niciun pacient nu a fost internat în secție, a spus Viacheslav Novac. 

În Moldova, pacienții cu simptome de coronavirus care sunt localizați în afara Chișinăului vor fi duși la spitalul din Bălți și la Spitalul Central din Comrat. Acest lucru a fost anunțat pe 26 martie de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

La 26 martie, în Moldova sunt confirmate 149 de cazuri de infecție cu coronavirus. Dintre acestea, 100 de persoane sau infectat pe teritoriul țării, mai exact la Chișinău, Hîncești, Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Ialoveni, Anenii Noi, Sîngerei, Cantemir, Rîșcani, Strășeni. De asemenea, au fost confirmate cazuri de coronavirus în Transnistria.

Medicii din Bălți sunt gata să lupte cu COVID-19

Spitalul Clinic Bălți este gata să primească pacienții posibili cu coronovirus. În departamentul de boli infecțioase, 40 de saloane au fost pregătite pentru cazuri de urgență, în 7, au fost instalate dispozitive pentru ventilația plămânilor

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 26. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture