MEDIUL DE AFACERI DIN RM NU S-A ÎMBUNĂTĂȚIT

Oamenii de afaceri nu văd nicio îmbunătăţire a climatului investiţional din Republica Moldova. Peste 30 la sută dintre antreprenori au declarat că anul trecut le-a fost şi mai dificil să-şi dezvolte afacerile pentru că erau nevoiţi să activeze în condiţii mult mai dure decât în anii precedenţi.Sunt câteva dintre concluziile unui studiu realizat de Banca Mondială, în comun cu Guvernul Suediei. Autorii cercetării au venit şi cu soluţii pentru reformarea climatului de afaceri de la noi, scrie Jurnal Tv.

Partenerii străini afirmă că, în ultimii cinci ani, mediul de afaceri nu s-a îmbunătăţit. Mai mult, în 2015, situaţia s-a înrăutăţit.

Un alt obstacol pentru oamenii de afaceri sunt şi controalele abuzive, mai spun experţii.

Reprezentanţii Guvernului Suediei şi ai Băncii Mondiale au venit şi cu soluţii pentru ameliorarea climatului investiţional în Republica Moldova.

Rezultatele studiului arată că autorităţile ar trebui să întreprindă măsuri pentru a îmbunătăţi situaţia, susţine Ministrul Economiei.

Până în 2018, Guvernul Suediei va aloca 3,2 milioane de dolari pentru reformarea mediului de afaceri şi îmbunătăţirea climatului investiţional din ţara noastră.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture