S-A REDUS NUMĂRUL BOLNAVILOR CU GRIPĂ

Conform datelor de supraveghere epidemiologică și monitorizare a gripei, săptămâna trecută a fost înregistrată o diminuare a îmbolnăvirilor prin infecţii acute ale căilor respiratorii (IACRS) ceea ce ar putea reduce din necesitatea de a decreta starea de epidemie de gripă, anunţă Ministerul Sănătăţii, notează sputnik.md.

Morbiditatea prin IACRS a constituit 335 cazuri la 100 mii populație, cu 36 cazuri mai puțin față de perioada 8-14 februarie.

Săptămâna trecută au fost înregistrate 171 cazuri de gripă sezonieră clinică și cinci cazuri de deces: în mun. Bălți, raioanele Ceadâr-Lunga, Nisporeni, Hâncești și Glodeni. Potrivit ministerului, toate persoanele decedate nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

În total, în sezonul epidemic 2015-2016, până la data de 22 februarie în țară au fost înregistrate 667 cazuri de gripă sezonieră și 11 cazuri de deces.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture