MII DE ROMÂNII AU PROTESTAT ÎN PLINĂ NOAPTE

Câteva mii de români au protestat în noaptea de marţi spre miercuri, după ce Executivul a adoptat, fără nicio explicaţie prealabilă, proiectul de lege privind graţierea şi ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale, transmite Digi24.ro.

Protestul s-a întins rapid de la Bucureşti în toată ţara. Din Baia Mare la Piteşti, de la Timişoara la Constanţa, oamenii din marile oraşe au ieşit din case să strige Puterii că nu li se pare normal să schimbe Codul Penal şi să pregătească legea graţierii colective. Nemulțumirea a crescut şi mai mult când mulţimea a aflat ca Ordonanţa a fost publicată rapid în Monitorul oficial.

După Bucureşti, la Cluj-Napoca au fost cei mai mulţi demonstranţi. 10.000 de oameni au ieșit în stradă la Cluj-Napoca pentru a protesta față de decizia Guvernului de a adopta ordonanța de urgență prin care Codul penal a fost schimbat. Manifestanții s-au adunat în Piața Unirii din centrul oraşului, imediat după anunțul ministrului justiției. Au pornit apoi în marş pe principalele artere din oraş.

„Protestăm împotriva intențiilor Guvernului de a legifera prostia, corupția, abuzul, ne pasă de viitorul copiilor noștri!”

În oraşul preşedintelui, 5.000 de sibieni au protestat până târziu în noapte.

„Nu mai putem sta în casă, e o bătaie completă de joc ce se întâmplă în această țară. S-a umplut paharul efectiv, ordonanțele nu trebuiau date.

Aproape 2.500 de localnici au protestat şi la Timișoara, în Piața Victoriei, locul Revoluției anticomuniste. Aveau acelaşi of: sunt împotriva grațierii colective și a modificării Codului Penal. 3.000 de oameni au ieşit în stradă la Braşov în ciuda orei târzii la care Guvernul a anunţat că a modificat Codul Penal.

„Ordonanţa s-a dat calculat, ca să nu poată să iasă lumea în stradă, la ora asta şi s-a dat mişeleşte. Şi am ieşit acum pentru că noi credem în valorile statului de drept.”

Și la Iași sute de oameni au scandat „fără grațiere!”.

„Ce sa le spui copiilor acasă? Du-te și fură că nu o să pățești nimic? Nu se poate, ne-au furat trecutul și ne fură și viitorul.”

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture