COMERCIANȚII DIN BĂLȚI SUNT CHEMAȚI LA FISC

Persoanele fizice care desfășoară independent activități de comerț, trebuie să se adreseze la Inspectoratul Fiscal de Stat din Bălți, pentru a depune cereri de înregistrare sau încetarea activității și înregistrarea sau radierea din evidența a registrului unic al mașinilor de casă și control.

La cerere, contribuabilul trebuie să anexeze copia buletinului de identitate, copia documentului care atestă procurarea legală a mașinii de casă și control(MCC) de pe piața internă, contractul privind asistența tehnică pentru MCC, cartea tehnică, registrul de evidență a serviciilor de asistență tehnică pentru MCC, instrucțiunile de folosire, instalare, exploatare și întreținere a MCC, copia documentului eliberat de instituția financiară ce confirmă deschiderea contului bancar, dar și disponibilitatea notificării eliberate de Autoritatea administrației publice locale.

Cota impozitului pe venit constituie 1% din venitul activității independente, dar nu mai puțin de 3000 de lei anual. În prima perioadă fiscală, contribuabilul este în drept să diminueze suma impozitului pe venit datorat cu suma cheltuielilor suportate pentru procurarea mașinii de casă și de control utilizate în activitate.

Calcularea impozitului se efectuează anual, iar achitarea acestuia poate fi făcută în rate până la data de 25 a lunii următoare trimestrului corespunzător.

Declaraţia cu privire la impozitul pe venit a persoanei fizice care desfăşoară activitate independentă se prezintă la Serviciul Fiscal de Stat, nu mai tîrziu de data de 25 martie a anului următor perioadei fiscale de declarare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture