MILIARDUL FURAT A LOVIT ÎN DOMENIUL DE AFACERI

Volum afacerilor din Republica Moldova s-a redus considerabil din cauza miliardului furat din sistemul bancar. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru, în cadrul emisiunii Alb&Negru a portalului de știri Unimedia. Prisăcaru a precizat că banii acumulați de FISC în acest an sunt mai puțin decât în anii precedenți.

Șeful FISC-lui a menționat că ne așteaptă vremuri grele, iar cel ma tare au simțit consecințele miliardului dispărut companiile din domeniul comunicațiilor.

Și în domeniul telecomunicațiilor avem reduceri esențiale. Anul 2016 va fi foarte dificil dacă nu vom veni cu niște măsuri drastice”, a adăugat Prisăcaru.

La fel, Prisăcaru a specificat și majorarea ratelor de creditare, care au lovit dur în agenții economici ale căror venituri au scăzut cu 10-15 la sută.

Creditele sunt scumpe. Mulți agenți economici și-au redus volumul de afaceri. Anul acesta avem reduceri mari la impozitare. Aproximativ 50 de întreprinderi care, în anii precedenți ne dădeau undeva 50% din veniturile acumulate, și-au scăzut veniturile cu aproximativ 10-15%.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture