Grupare criminală reținută cu 35 de kg de mercur în sudul țării

O grupare de traficanți de mercur a fost reținută în flagrant de polițiști pe traseul Taraclia-Comrat, în timp ce a încercat să comercializeze 35 de kilograme de mercur. Potrivit poliției substanța nocivă a fost adusă în Republica Moldova prin contrabandă din Federația Rusă.

Reținerea a fost posibilă în urma unei operațiuni sub acoperire. Șefului adjunct al direcției Inspectoratului Național de Investigații, Alexandru Roșca, a declarat că au fost reținute trei persoane care intenționau să vândă un container cu mercur, unui agent de poliție sub acoperire.

Reținerea a avut loc la data de 21 decembrie, când în autoturismul suspecților a fost depistat un container special pentru păstrarea și transportarea mercurului. În mașină se aflau doar doi dintre bărbați, originari din Chișinău. Concomitent, a fost reținut și cel de-al treilea complice din Cahul, care inițial a încercat să fugă.

Procurorul interimar al municipiului Chișinău, Igor Popa a precizat că celele 35 de kilograme de mercur capturat este o premieră pentru țara noastră.

Această cantitate de 35 de kilograme este cea mai mare captură de aceast gen de substanță până în prezent. Nu poate să nu ne îngrijoreze acest fapt. Presupunem că sunt și alte cantități mari de acest gen de substanță ”.

În urma perchezițiilor la domiciliile contrabandiștilor au fost găsite unelte de laborator, telefoane și obiecte de cult, care potrivit infractorilor au fost furate din Federația Rusă. Vârstă contrabandiștilor este de 58, 61 și 65 de ani. Dacă va fi demonstrate vinovăția suspecților, ei riscă până la 10 ani de închisoare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture