MILITARII AMERICANI VENIȚI ÎN MOLDOVA PENTRU ANTRENAMENTE S-AU APUCAT DE REPARAT DRUMURI

Batalionul de Geniu „Codru” de la Negreşti, Străşeni, unde are loc exerciţiului „Dragon Pioneer 2016”, a organizat duminică, 15 mai Ziua Vizitatorilor Distinși. Astfel, unitatea militară a fost vizitată de comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa (USAREUR), generalul-locotenent Frederick Benjamin Hodges, aflat în vizită în țara noastră, şi şeful interimar al Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie. Oaspeții au vizitat unitatea militară, dar și au participat la lucrările de reconstrucție a unui drum de acces către mănăstirea Țigănești, din apropiere.

Cei doi oficiali s-au familiarizat cu principalele activităţi desfăşurate în cadrul exerciţiului şi au vizitat locurile de instrucţie, la care se antrenează militarii americani şi moldoveni, cum ar fi: deplasarea coloanei de tehnică de geniu spre locul de deminare, cercetarea de geniu, depistarea şi neutralizarea muniţiilor, executarea culoarelor prin barajele de mine, dar şi subunităţile medicale şi logistice.

Ulterior, generalii Hodges şi Cutie s-au deplasat la mănăstirea Ţigăneşti, unde geniştii americani şi moldoveni efectuează lucrări de reconstrucţie a unei porţiuni de drum, care asigură accesul spre mănăstire. Proiectul de reparaţie a celor 1,6 km de drum este finanţat de organizaţia „Spirit of America!” şi se desfăşoară în cadrul exerciţiului „Dragon Pioneer 2016”.

Este o mare oportunitate pentru noi de a ne antrena cu partenerii şi de a fi aici cu soldaţii care fac ceva pentru a ajuta la îmbunătăţirea drumului spre Mănăstirea Ţigăneşti”, a spus la final comandantul Trupelor Terestre ale Forţelor Armate ale SUA în Europa, Benjamin Hodges.

La rândul său, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, a menţionat că pe parcursul celor două săptămâni, geniştii moldoveni au putut să înveţe din experienţa vastă americană în arma geniu.

De notat că exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, la care participă militari ai Armatei Naţionale şi ai Statelor Unite ale Americii, se desfăşoară în perioada 3-20 mai 2016, în premieră, în Republica Moldova. În cadrul aplicaţiilor sunt antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale.

„Dragon Pioneer 2016” are ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture