Militarii ruși ucid manifestanții pașnici din orașele ocupate și se pregătesc de asaltul asupra altor localități

0

În timpul unui miting la Novoia Kohovka, Ucraina, ocupanții ruși au ucis un om și au rănit alți șapte, procuratura a inițiat un dosar penal, transmite tv8.md.  cu referire la presa ucraineană.

Potrivit procuraturii generale din regiunea Herson, a fost inițiat un dosar penal pentru omor premeditat. Potrivit anchetatorilor, duminică, 6 martie, oamenii din localitate au ieșit la un protest împotriva ocupației trupelor ruse.

„În ciuda faptului că oamenii nu erau înarmați și nu prezentau absolut  niciun pericol, ocupanții au deschis focul. În rezultat, un om a fost ucis, iar alți șapte –  răniți”, au relatat surse din cadrul procuraturii. Se mai menționează că asemenea acțiuni din partea militarilor ruși reprezintă o amenințare directă la viața și sănătatea populației pașnice și  contravine normelor dreptului umanitar internațional.

Între timp, ocupanții se pregătesc să atace localitatea Vîșgorod. Despre aceasta au anunțat Forțele Armate ale Ucrainei care au recomandat locuitorilor să ia toate măsurile de siguranță și să se ascundă în adăposturi.

Potrivit agenției ucrainene UNIAN, ocupanții ar mai putea ataca Gostomel, Irpin, Stoianka și altele.

Urmărește-ne pe Telegram 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe