Minorii care au snopit în bătaie un bărbat fără adăpost, au fost plasați în arest

Astăzi, 13 octombrie, cei trei minori bănuiți că ar fi comis un omor cu deosebită cruzime în centrul capitalei, au fost plasați în arest pentru 30 de zile. La 12 octombrie curent, în urma măsurilor de investigații și acțiunilor prompte întreprinse de polițiști, au fost reținuți trei minori cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani, la scurt timp după comiterea unui omor, pe o stradă din sectorul Centru al municipiului Chișinău.
Menționăm că, conform art.270 din Codul de procedură penală procurorul exercită urmărirea penală în cazurile infracțiunilor săvârșite de minori, dacă acestea sunt deosebit de grave și excepțional de grave.
În acest context, poliția îndemnăm întreaga comunitate să se implice la monitorizarea minorilor și să existe o colaborare a tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv a reprezentanților autorităților publice, pentru a stopa fenomenul implicării minorilor la comiterea infracțiunilor, deoarece în ultima perioadă de timp, atestăm o creștere a numărului de infracțiuni comise de către minori și cu participarea acestora.
Serviciile sociale sunt strâns legate de infrastructura socială mai largă și susțin mecanisme care sunt disponibile pentru copiii vulnerabili și pentru familiile lor.
Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture