Mit demontat. Cât de periculoase sunt, de fapt, excesele alimentare în ziua de Crăciun

Excese alimentare în ziua de Crăciun? Nu este nicio problemă, spun manualele de nutriție.

0

În cele mai multe cazuri contează ce faceți pe tot parcursul anului, iar o zi dedicată desfătării culinare este chiar binevenită spun specialiștii, transmite Stirileprotv.ro.

Un Crăciun îmbelșugat, mese pline de bunătăți, preparate cu multă carne, abundență, desfătare, satisfacerea tuturor poftelor, dezlegare la mâncare. Așa e Crăciunul la români. Și e normal.

Este vorba despre câteva zile în care să mănâncă mai mult, nu e nimic grav în asta, nu ne îmbolnăvim și nici nu ne îngrășăm dintr-o masă. Am fost proiectați de natură să fim păcătoși, lacomi și pofticioși, să ne placă mâncarea și să nu avem limită de cantitate.

Să facem excese și să mâncăm mult e mai normal decât să ne abținem. Am fost dotați cu un stomac construit dintr-un mușchi, se poate întinde la infinit, iar celulele adipoase se multiplică și depozitează excesul de calorii, deci anatomia noastră e pusă în slujba mâncării.

Potrivit informațiilor care pot fi găsite în cărțile de nutriție: nu contează ce mănânci de la Crăciun până la Anul Nou, e doar o săptămână. Important e ce mănânci de la Anul Nou până la Crăciunul următor, în restul de 355 de zile.

Aveți un an întreg înainte în care să dați dovadă de moderație și echilibru, acum nu are nimeni dreptul să vă judece, nici măcar voi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture