Moldova a efectuat prima achiziție de gaze naturale din surse alternative

Energocom a primit 7 oferte la tenderul anunțat.

0

Un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG, a fost semnat la data de 25 octombrie 2021, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Aceasta este prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova. Energocom a primit 7 oferte la tenderul anunțat.  Achiziția de probare vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative și vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.

Menționăm faptul că  la momentul actual Guvernul Republicii Moldova se află în negocieri cu Federația Rusă și compania Gazprom. Negocierile date au loc pentru a semna un acord de livrare de gaze naturale pe termen mai lung. Astfel în condițiile scăderii presiunii din rețeaua națională de distribuție, achiziționarea din surse alternative permite menținerea livrării de gaze naturale către consumatori.
În contextul dat tariful achitat de cetățeni pentru gazele naturale rămâne neschimbat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture