Undă verde vaccinării anti-COVID a copiilor de la 12 ani

Modificările propuse sunt evaluate și înaintate spre aprobare în conformitate cu informația oficială al OMS, referitoare la vaccinurile COVID-19.

0
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale dă undă verde vaccinării copiilor de la vârsta de 12 ani cu serul anticovid Pfizer. În contextul dat cu votul majoritar, pe data 25 octombrie, Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a acceptat variații la certificatele de înregistrare a vaccinurilor care includ și modificări în RCP (Rezumatul Caracteristicilor Produsului) și în Prospect: Informații pentru consumator/pacient privind vaccinurile anti Covid-19, se arată într-un comunicat emis de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale 
Astfel, s-a dat undă verde vaccinării copiilor începând cu vîrsta de 12 ani cu serul Comirnaty care este produs de compania Pfizer-BioNTech .
Membrii Comisiei Medicamentului au aprobat extinderea indicației pentru vaccinul COVID-19 Comirnaty produs de compania Pfizer-BioNTech, pentru a include utilizarea vaccinului la copiii care au vârsta de peste 12 ani.
„Modificările propuse sunt evaluate și înaintate spre aprobare în conformitate cu informația oficială al OMS, referitoare la vaccinurile COVID-19. Astfel cu referire la vaccinurile Pfizer Comirnaty și Janssen – s-a actualizat profilul de siguranță precum și lista producătorilor de produs finit și substanță activă.Adițional, pentru vaccinul Pfizer Comirnaty a fost modificat termenul de valabilitate al produsului și anume al flaconului congelat. În varianta actuală acesta este de 6 luni, se propune pentru aprobare varianta de 9 luni – o modificare efectuată de Organizația Mondială a Sănătății”, a declar șefa secției farmacovigilență și studii clinice, Ecaterina Guzinschi, în cadrul ședinței.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture