Moldova, printre cele mai populare destinații de călătorie pentru ruși în 2021

0

Moscova, Sankt Petersburg, Soci și Krasnodar au fost cele mai populare destinații interne pentru zboruri și călătorii cu trenul printre ruși în 2021. Datele au fost prezentate în urma unui raport realizat de către serviciul de planificare a călătoriilor OneTwoTrip. Cea mai solicitată destinații peste hotare în 2021 a fost Armenia, urmată de Turcia, Kârgâzstan, Uzbekistan, Azerbaidjan, Moldova, Tadjikistan, Belarus, Emiratele Arabe Unite și Grecia, transmite  realitatea.md.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în ianuarie-septembrie 2021 agențiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la 264,2 mii de turiști și excursioniști sau de 3,2 ori mai mult față de perioada similară a anului 2020, pe fundalul reducerii indicatorului în cauză în ianuarie-septembrie 2020 față de perioada respectivă a anului 2019 cu 237,1 mii de turiști sau de 3,9 ori.

Creșterea numărului de turiști și excursioniști în perioada cercetată se datorează majorării numărului de participanţi la turismul emițător cu 135,0 mii persoane (de 3,7 ori), turismul intern – cu 35,3 mii persoane (de 2,4 ori) și turimul receptor – cu 11,8 mii persoane (de 2,7 ori).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture