Valoarea remiterilor recepționate scade, iar cele expediate sporesc

0

Pe parcursul trimestrului trei al anului curent, valoarea remiterilor recepționate a însumat 426,4 milioane de dolari. Cifra este în scădere cu 2,2% comparativ cu trimestrul trei al anului trecut. În același timp, este în creștere, cu 15,3%, valoarea remiterilor expediate. În trimestrul trei acestea au atins 133,0 milioane de dolari, transmite  IPN.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, în medie, valoarea unei remiteri recepționate în Republica Moldova constituie 570,9 dolari, iar cea a unei remiteri expediate – 629,8 dolari.

Cel mai mare flux de bani a fost recepționat în Republica Moldova de către persoanele fizice prin intermediul sistemelor de remitere de bani – o pondere de 83,5%.

Prin rețeaua SWIFT – 15,5%, iar serviciile prestate în baza acordurilor bilaterale au deținut o pondere de doar 1%.

La expedierea mijloacelor bănești din Republica Moldova, rețeaua SWIFT a fost utilizată în proporție de 60,2% din valoarea totală, fiind succedată de sistemele de remitere de bani – cu 37%, iar serviciile acordate în baza acordurilor bilaterale au deținut o pondere de 2,9%.

PUBLICITATE

În trimestrul trei al anului, cele mai multe remitențe au ajuns în Republica Moldova din Israel, valoarea acestora fiind de peste 68,4 milioane de dolari.

Acestea sunt urmate de remitențele din Italia – peste 56,7 milioane de dolari, Rusia – peste 51,3 milioane de dolari, Germania – peste 51,1 milioane de dolari, Franța – peste 35 de milioane de dolari etc.

În topul remiterilor expediate din țară, pe primul loc sunt cele către Federația Rusă, în mărime de peste 32,2 milioane de dolari.

Acestea sunt urmate de remiterile către Italia – peste 21,2 milioane de dolari, către România – peste 10,2 milioane de dolari, Marea Britanie – peste 6,7 milioane de dolari etc.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture