Ghețuș și lapoviță. Cum se circulă pe drumurile naționale

0
Administrația de Stat a Drumurilor anunță că pe traseele naționale se circulă în condiții de iarnă. Pe parcursul nopții de 30 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”: în zonele Nord și Centru s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului, iar în zona de Sud, lucări de patrulare și combatere a lunecușului.
În procesul tehnologic au fost antrenate:
✓ utilaje speciale – 92 (unități);
✓ material antiderapant – 739 (tone);
✓ muncitori rutieri – 133 (persoane).
În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.
Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.
În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture