Moldova va fi inclusă în lista țărilor cetățenii cărora pot călători în Grecia în scop turistic

Republica Moldova va fi inclusă în perioada următoare în lista țărilor cetățenii cărora pot călători în Grecia în scop turistic. Acceptul a fost confirmat la Atena, unde delegația moldovenească, în frunte cu secretarul de stat Dumitru Socolan, a purtat un dialog cu ministrul elen al turismului Hary Theoharis pe subiectul deblocării călătoriilor cetățenilor moldoveni în Grecia, transmite deschide.md.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, pe parcursul vizitei la Atena, unde avut loc consultări interministeriale moldo-elene cu directorul general pentru afaceri politice al Ministerului elen al Afacerilor Externe, Kiriakos Loukakis, s-a făcut o trecere în revistă detailată a stadiului actual al cooperării și a perspectivelor de dinamizare a relațiilor bilaterale în plan politic, economic şi social, precum și consolidarea cadrului juridic.

Cu această ocazie, a fost reafirmat angajamentul ambelor părți pentru aprofundarea dialogului politico-diplomatic, inclusiv prin organizarea în viitorul apropiat a vizitelor în Republica Moldova a șefului diplomației elene, Nikos Dendias, și a președintelui Grupului interparlamentar de prietenie eleno-moldav, Konstantinos Maravegias. Secretarul de stat, Dumitru Socolan, a subliniat importanța valorificării întregului potențial de dezvoltare în domeniul economic și investițional, inclusiv prin reluarea, în timpul apropiat, a lucrărilor Comisiei interguvernamentale moldo-elene pentru colaborare economică.

Un accent special a fost plasat pe subiectele de interes pentru comunitatea moldovenilor din Grecia, astfel fiind convenită perioada pentru desfășurarea următoarei runde de negocieri pentru definitivarea textului Acordului interstatal în domeniul securității sociale. De asemenea, a fost convenită finalizarea procedurilor de pregătire către semnare a Acordului în domeniul conversiunii permiselor de conducere.

Părțile au realizat şi un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din regiune și au convenit asupra consolidării sprijinului reciproc pe plan regional și internațional, inclusiv pentru soluționarea diferendului transnistrean.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture