Moldovagaz, despre explozia de la Cahul: „Conectarea la gaze era printr-un furtun improvizat”

0

Întreprinderea Moldovagaz a venit cu o explicație privind explozia care a avut loc la Cahul. Potrivit Serviciului intervenție gaze, incidentul s-ar fi produs din cauza racordării ilegale, printr-un furtun improvizat prin care se consumau gazele naturale, transmite agora.md. 

„Serviciul intervenție gaze 904 al SRL „Cahul-gaz” a constatat o țeavă, camuflată sub tencuială, montată și racordată ilegal la trecerea prin perete până la contor care ieșea într-o cutie electrică, de unde avea loc conectarea printr-un furtun improvizat prin care se consuma ilegal gazele naturale”, se arată în comunicatul emis.

Serviciul intervenție gaze 904  a deconectat alimentarea cu gaze din sector pentru a preveni posibilele consecințe ale unei eventuale scurgerii de gaze.

În urma exploziei casa a fost distrusă în totalitate. Doar o singură persoană a avut de suferit. Medicul de gardă a constatat arsuri puternice ale membrelor, de circa 70-80%. Din primele declarații a victimei, explozia s-a produs la momentul aprinderii luminii.

Moldovagaz susține că în ultimii ani au avut loc mai multe tragedii din cauza nerespectării regulilor de securitate cu privire la utilizarea gazelor naturale, principalul factor fiind cel uman.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture