Moldovagaz vine cu explicații privind modul de calcul a consumului de gaz natural pentru luna noiembrie

În urma deciziei ANRE din 9 noiembrie curent, a fost aprobat un tarif de consum pentru gazele naturale de 10.26 bani fără TVA, acesta fiind unul provizoriu.

0

Moldovagaz vine cu explicații privind modul de calcul al consumului de gaz natural înregistrat în luna octombrie, dar care nu a fost inclus în factură. Astfel, potrivit furnizorului, acesta  la rândul său va fi inclus în factura pentru noiembrie dar va fi tarifat la prețul aplicat pentru octombrie, transmite Agora.md.

„Drept bază pentru emiterea facturii de plată pentru gaze naturale, în conformitate cu prevederile pct.75 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.113/2019 din 19.04.2019, servesc prețurile reglementate în vigoare pe parcursul perioadei de facturare, și indicațiile echipamentului de măsurare”, se arată în comunicatul companiei.

Astfel, potrivit anunțului dat, facturile de plată pentru gazele naturale sunt emise în baza indicilor echipamentului de măsurare înregistrați până la data intrării în vigoare a noului preț la gaze naturale sau, în condiția lipsei acestora, a consumului mediu zilnic, care este determinat  de operatorul de sistem.

„În acest sens, privindvolumul de gaze naturale consumat până la data de 1 noiembrie 2021 și care nu a fost inclus spre facturare consumatorilor casnici pentru luna octombrie curent, unde urmează să fie determinat de operatorul sistemului de distribuție și facturat la prețul în vigoare pe parcursul perioadei de consum de facto, și anume celui aplicat până la sfârșitul lunii octombrie 2021 (4298 lei pentru o mie de metri cubi plus 8% TVA)”, se menționează în comunicat.

Reamintim faptul că, în urma deciziei ANRE din 9 noiembrie curent, a fost aprobat un tarif de consum pentru gazele naturale de 10.26 bani fără TVA, acesta fiind unul provizoriu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture