Un bărbat a fost reținut de polițiști pentru sustragerea pe ascuns a mijloacelor bănești de pe carduri bancare

La momentul actual  persoana se află în custodia statului fiindu-i aplicată măsura preventivă - arestarea preventivă.

0

Un bărbat din Soroca este suspectat de sustragerea pe ascuns a mijloacelor bănești de la alte persoane. Tranzacția banilor era efectuată online de la card la card. S-a stabilit că barbatul de 22 de ani aflându-se pe teritoriul  Republicii  Moldova,  Federației  Ruse și Spaniei  ar fi sustras pe ascuns din conturi  de carduri bancare, prin efectuarea on-line a transferurilor bănești P2P de la card la card, a peste 200 000 de lei, cauzând daune materiale în proporții mari, se arată în comunicatul emis de Poliția Republicii Moldova. 

“Astfel ca urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției investigații infracțiuni informatice a Inspectoratului Național de Investigații și procurorii PCCOCS, s-a stabilit că în perioada   iunie 2019 – aprilie anul 2020, suspectul acționând de comun acord cu alte persoane, ar fi utilizat aplicațiile de mesagerie rapidă și profile din rețelele de socializare, contactând  peste 60 de persoane sub pretextul procurării bunurilor plasate spre vânzare de către aceștia, pretinzând că urmează să le achite prin transfer la card bancar. Ulterior, după obţinerea numerelor de carduri bancare, parolelor secrete (CVV) și datelor confidențiale de logare ale părților vătămate în aplicaţiile de tip „Internet/Mobile Banking”, efectua ilicit transferuri on-line de la card la card, fără știrea și acordul posesorilor cardurilor bancare.Menționăm că în urma multiplelor scrisori expediate în adresa organelor de aplicare a legii din Spania prin intermediul canalelor Interpol, bărbatul  a fost localizat și reținut, după care a fost predat autorităților din Republica Moldova”

La momentul actual  persoana se află în custodia statului fiindu-i aplicată măsura preventivă – arestarea preventivă, iar dacă va fi găsită vinovată riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani. În acest context, poliția atenționează cetățenii asupra nedivulgării datelor bancare altor persoane, în caz contrar riscă să devină victime ale escrocilor.

Menționăm faptul că la 16 noiembrie 2021,  PCCOCS a remis cauza penală în instanța de judecată pentru examinare în fond, potrivit art.186 alin.(4) Codul penal.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture