Moldovenii care vor să-și redobândească cetățenia română vor beneficia de unele fascilități

Moldovenii care vor să-şi redobândească cetăţenia română vor beneficia de unele facilităţi. Asta după ce în data de 15 septembrie 2015 a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 37/2015 (OUG) care modifică și completează Legea cetățeniei române nr. 21/1991, scrie Realitatea.md.

Consulatul General al României la Bălți informează noile prevederi prelungesc termenul de depunere a jurământului de credință fața de România, de la 3 la 6 luni după data comunicării/aprobării ordinului președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) de aprobare a redobândirii cetățeniei române.

De asemenea, Ordonanța de Urgență prevede prelungirea de la 2 luni la 4 luni a termenului de completare a dosarelor depuse în vederea redobândirii cetățeniei române, la solicitarea ANC.

Această prevedere legală oferă posibilitatea prelungirii termenului de depunere a jurământului de credință, o singură dată, în cazuri temeinic justificate, numai dacă cererea este depusă în intervalul legal de 6 luni de la comunicarea/aprobarea ordinului ANC, și este însoțită de documente justificative.

Modificările aduse legii cetățeniei române prevăd și obligativitatea obținerii adeverinței de renunțare la cetățenia română în termen de 6 luni de la data comunicării ordinului președintelui ANC, pentru a nu atrage încetarea efectelor ordinului față de persoana în cauză.

Toate modificările și completările aduse Legea cetățeniei române nr. 21/1991 se regăsesc în OUG nr. 37/2015.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture