Moldovenii cu pașapoarte biometrice nu pot merge în Grecia

În timp ce majoritatea țărilor au relaxat măsurile anti-COVID, autoritățile ruse au introdus noi restricții la Sankt Petersburg, după ce același lucru l-au făcut și la Moscova, din cauza creșterii bruște a infecțiilor cu noul coronavirus. Pe de altă parte, Israelul renunță  definitiv la masca de protecție în locurile publice închise, transmite Știri.md.

Republica Elenă nu permite accesul pe teritoriul său pentru moldovenii care dețin pașaport biometric. În schimb, cei care au cetățenia română sau a altui stat european nu vor întâmpina astfel de probleme la trecerea frontierei. Informația a fost comunicată de reprezentanții

Ministerului de Externe. Grecia permite accesul turiştilor din toate ţările UE, Marea Britanie, SUA, Israel sau Rusia, dacă au primit două doze de vaccin anti-COVID-19 sau prezintă un test COVID  negativ.

Între timp, autoritățile ruse au introdus noi restricții antiepidemice în Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime din Rusia, după ce au făcut același lucru la Moscova, din cauza creșterii bruște a cazurilor de COVID-19. Asta în timp ce la Sankt Petersburg sunt programate șapte meciuri ale  UEFA, următorul fiind stabilit pentru 16 iunie, dintre Rusia și Finlanda.

Federația Rusă a raportat, duminică, aproape 15 mii de cazuri noi de infectare, cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi, din ultimele patru luni. Peste 7700 de îmbolnăviri au fost  confirmate la Moscova, fiind un record pentru ultima jumătate de an.

Pe de altă parte, Israelul a anunţat, luni seară, că renunță la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise, fiind una dintre ultimele măsuri în vigoare în statul evreu, notează AFP. La începutul lunii iunie, Israelul a relaxat restricţiile sanitare, dar menţine în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate pe motive profesionale sau familiale imperioase.  Pentru ceilalți, statul evreu rămâne închis. 55% din populaţia țării a primit ambele doze de vaccin.

Foto: Știri.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture