Moldovenii la vama Sculeni: Moldova ne-a lăsat de izbeliște, o țară străină ne ajută

O liniște mută, câteva tiru-ri care așteptau să părăsească țara și conaționalii noștri care au reușit cu forțele proprii să revină acasă din mai multe colțuli ale continentului european. Asta era situația de duminică după amează la postul de trecere a hotarului cu România de la Sculeni. Persoanele din cele aproximativ 15 mașini care staționau pe marginea drumului, așteptau ca din vamă să iasă prietenii sau rudele.

Cu gențile în mâini și dorul de casă păstrat în suflet, de când s-a pornit epidemia de coronavirus, unul câte unul treceau granița, moldovenii care au aterizat la Iași din Olanda. S-au reîntors cei care nu mai au de muncă și cei care nu au unde locui.

Cât despre acțiunile de repatriere a concetățenilor efectuate de către autoritățile moldovenești, conaționalii au doar un lucru de spus.

Drumul lung și nepăsarea autorităților la adresa celor plecați peste hotare, i-a extenuat. Însă gândul de a face ceva în țara lor persistă și îi va aduce pe toți acasă.

Potrivit informațiilor oficiale în ultemele 24 de ore în țară au intrat peste 1800 de persoane.

Persoanele cu care am discutat, susțin că de la aroportul din Iași au fost aduși organizat la vamă cu transportul oferit de către autoritățile române. O dată ajunși pe pământul natal fiecare va ajunge acasă cu forțele proprii.

Amintim că, liderul ,,Partidului Nostru” Renato Usatîi, a declarat anterior că, conaționalii noștri sunt nevoiți să intre în țără prin posturile vamale terestre, din motiv că autoritățile moldovenești organizează pre puține curse charter pe săptămână.

Moldovenii la vama Sculeni: Moldova ne-a lăsat de izbeliște, o țară străină ne ajută

Moldovenii la vama Sculeni: Moldova ne-a lăsat de izbeliște, o țară străină ne ajută

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Sonntag, 5. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture