Morari spune tot! Voicu și Flocea i-au cerut să-i pornească lui Usatîi un dosar la comandă

Dezvăluiri cutremurătoare ale fostul șef al PA, Viorel Morari în studioul Jurnal TV. Acesta a declarat că în toamna anului 2019, șeful MAI, Pavel Voicu și directorul CNA, Ruslan Flocea, în biroul ultimului, i-au cerut să-i pornească liderul PN, Renato Usatîi un dosar penal. Morari a dat de înțeles că primarul de Bălți ÎNCĂ se află în vizorul structurilor de forță.

“A fost tot o situație tare interesantă, în birou la domnul Flocea, în care a fost abordat subiectul altui opozant, care la moment este în creștere, probabil, și probabil, apropo, poate să stea cu mine în cameră, dacă nu se va liniști cred eu așa …E vorba de Renato Usatîi.  S-a abordat chestiunea că dacă eu aș putea face careva investigații în privința lui Renato Usatîi. S-a întâmplat prin octombrie-noiembrie 2019. A fost o discuție colegială”, a declarat Morari.

El a spus și ce anume îi sugerau cei doi să pună la baza dosarului pornit la comandă.

“S-a axat pe încălcările sau pe fapta pe care el a admis-o în legătură cu un fost funcționar, un fost ministru de interne, precum că el l-a ponegrit, l-a denunțat, a furnizat careva date eronate, etc, etc”, a continuat fostul șef al CNA.

“Din discuție le-am dat de înțeles următoarea: evident cu Renato Usatîi mă cunosc, în ce sens, că am investigat careva dosare în privința lui sau în privința persoanelor din anturajul său, dar toate acuzațiile în acel moment nu era posibil de administrat și ulterior eu am plecat, nu știu care este finalitatea dosarelor în privința lui. Dar le-am răspuns cam în felul următor: dacă există informații ce denotă implicarea într-o faptă infracțională, este o chestie, dar dacă este o răfuială sau o dorință de ordin politic, nu este de competența mea. Și le-am explicat să nu trimită niciun material ce se referă la Renato Usatîi dacă nu ține de competența Procuraturii Anticorupție. Probabil că dumnealor credeau că eu pot porni dosare la comandă”, a menționat Morari. El a mai spus că regretă că trebuie să facă public acest fapt și altele, dar “este important de vorbit despre independența centrului pentru că el se poate transforma dacă nu s-a transformat deja într-o bâtă politică”.

Declarația lui Morari conformă afirmațiile anterioare ale lui Usatîi despre răfuiala politică a puterii cu el prin intermediul dosarelor penale pornite la comandă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe