Moscova spune că următoarea mișcare în discuții depinde de Ucraina

0

Kremlinul îndeamnă rușii să se unească în jurul președintelui Vladimir Putin și a spus că ceea ce se va întâmpla în continuare în negocierile privind Ucraina va depinde de reacția Kievului la discuțiile din această săptămână dintre cele două părți, scrie agora cu referire la  Reuters

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor în cadrul unei conferințe telefonice că nu au fost convenite documente cu Ucraina la discuții, dar că Moscova a spus părții ucrainene cum vede soluția războiului.

„Discuţiile care au avut loc au fost o ocazie bună de a transmite clar părţii ucrainene viziunea noastră de a rezolva această problemă. În viitor, totul va depinde de reacţia părţii ucrainene”, a spus Peskov.

Declarațiile au fost făcute după ce de-a două rundă de negocieri dintre părți, care a avut loc joi, 3 martie, după care cele două părți au declarat că au ajuns la o înțelegere cu privire la necesitatea creării de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor.

Întrebat despre apelul al senatorului american Lindsey Graham pe Twitter pentru ca cineva din Rusia să-l „elimine” pe Putin, Peskov a spus că este un exemplu de rusofobie isterică.

„Desigur, în zilele noastre nu toată lumea reușește să păstreze o minte sobră, aș spune chiar o minte sănătoasă. Acum nu este momentul să ne împărțim, acum este timpul ca toți să se unească, să fie împreună și, desigur, să se unească în jurul președintelui nostru”, a spus el.

El a cerut unitatea națională din partea rușilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture