Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi închis pe întreaga perioadă a stării de urgență

0

Spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis pe perioada stării de urgență, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile. Anunțul a fost făcut de către Autoritatea Aeroncautică Civilă, transmite agora.md. 

„Autoritatea Aeronautică Civilă este în strânsă conexiune cu operatorii aerieni, cât și cu Autoritățile Aeronautice străine. De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă împreună cu Ministerul Apărării, monitorizează constant situația și posibilitatea redeschiderii spațiului aerian cât mai curând posibil, în acest sens o ultimă ședință a autorităților a avut loc în data de 03 martie 2022”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă poate autoriza utilizarea spațiului aerian în mai multe cazuri. Este vorba despre:
  • Zboruri de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini;
  • Zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini;
  • Zborurile umanitare, de repatriere și de urgențe medicale; și
  • Pentru alte cazuri justificate, circumscrise stării de urgență.

Amintim că, pentru data de 4 martie, două zboruri umanitare și unul Cargo au fost autorizate de Autoritatea Aeronautică Civilă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture