Motivul pentru care Rusia a suspendat zborurile cu Turcia până pe 1 iunie

Rusia a suspendat zborurile cu Turcia pentru perioada 15 aprilie – 1 iunie. Această decizie a fost luată în contextul luptei împotriva COVID-19, a anunțat vicepremierul rus, Tatiana Golikova. Informația a fost confirmată de către postul rus de televiziune Russia 24, scrie tv8.md.

Restricția va afecta atât zborurile regulate, cât și cele charter, cu excepția a două zboruri pe săptămână – Moscova-Istanbul și Istanbul-Moscova. În plus, excepție vor face zborurile organizate pentru revenirea cetățenilor ruși.

Decizia de a suspenda zborurile a fost luată din cauza înrăutățirii situației epidemiologice în Turcia. „Cetățenii ruși care se află în Turcia vor avea posibilitatea să-și continue vacanța sau să se întoarcă acasă cu curse charter”, a spus Golikova.

Șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a declarat că din toate țările cu care Rusia a deschis traficul aerian, Turcia are cele mai mari rate de incidență a coronavirusului. Potrivit acesteia, rușii care se întorc de acolo importă tulpini noi de COVID-19.

De la sfârșitul lunii martie, numărul zilnic de cazuri noi de coronavirus în Turcia a crescut brusc. În special, pe 11 aprilie, au fost depistate 50,6 mii cazuri noi de coronavirus. Rata maximă a fost înregistrată pe 9 aprilie – peste 55 de mii de cazuri.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture