Mulți bălțeni fug de caniculă și coronavirus la vile 

Micile localități „Izvoraș” și „Romașca”, din preajma municipiului Bălți s-au format încă pe vremurile sovietice. Timpul liber, bălțenii îl petrec aici, profitând de liniște și aer curat. Mulți își petrec toată vara în căsuțele de vară, alții locuiesc aici de mult timp, construindu-și case dotate cu toate cele necesare.

Stepan Ostafeiciuc a fost unul dintre primii locuitori care a primit un sector în sat. El spune, că în anii 80 aici era doar un teren de floarea- soarelui. Pentru a-și înălța o casă, a amenaja o grădină și a strânge prima roadă a fost nevoie de mulți ani.

Psihologul, Lica Jicrivețcaia și-a cumpărat o casă în această regiune acum  6 ani. Iar  de atunci viața ei s-a schimbat mult. Lucrările efectuate în grădină o calmează și primește o adâncă satisfacție morală. Aceasta ne-a spus că îi place să observe roadele muncii ei.

Bătrînica, Nina Istrati a primit o bucată de teren în anul 1986. Când încep temperaturile ridicate, aceasta se mută la țară și își petrece vara aici.Munca, soarele și liniștea aduc femeii bucurie și satisfacție. În week end, prietenii și rudele o vizitează. Totuși este nevoită să îndeplinească lucrările de una singură, deoarece ambii feciori au decedat în urma unui accident rutier, iar în 2006, și-a pierdut și soțul.

Costul unei case în aceste localități diferă, unele sunt ieftine, altele însă dunt foarte scumpe. Totul depinde de starea locuinței, dimensiunile terenului din preajmă, de asemenea contează  și amplasarea satului. Cu cât este mai aproape de orașul Bălți, cu atât este mai scump.

Многие бельчане спасаются от жары и коронавируса на дачах

Многие бельчане спасаются от жары и коронавируса на дачах

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 2. Juli 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture