Mureșan, despre vaccinul anti-COVID promis de Iohannis Republicii Moldova: „Cred că primele doze vor veni chiar în această săptămână”

Prima tranşă de vaccin anti-COVID promis de președintele Klaus Iohannis Republicii Moldova ar putea ajunge la Chișinău chiar la finele acestei săptămâni. Despre asta a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR. 

„România a avut două tipuri de vaccinuri. Un vaccin care trebuie păstrat la minus 70-80 de grade și acum a venit si cel de-al dopilea vaccin de la Moderna care poate fi stocat la temperaturi mai ridicate. Guvernul României este pregătit să doneze în următoarele zile de îndată ce se vor finaliza formalitățile. Eu cred că primele doze de vaccin donat din parte Guvernului României vor veni chiar în această  săptămână”, a declarat Mureșan, informează Agora.md.

Precizăm că, România va oferi până la 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohanis,  în urma întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, din 29 decembrie 2020. Acesta a precizat că la Chișinău va veni o echipă de specialiști români care va ajuta medicii moldoveni.

Anterior, autoritățile țării vecine au declarat că prima tranşă de vaccin anti-COVID produs de compania Moderna va sosi miercuri în România. În acest context, medicul coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat cine va decide ce tip de vaccin va fi administrat fiecărei persoane în parte.

Menționăm că, președintele României, Klaus Iohannis, s-a vaccinat, la 15 ianuarie, împotriva noului coronavirus, la Spitalul Militar de la București. Întreaga procedură s-a desfășurat în fața camerelor de luat vederi. „Este o procedură simplă, nu doare”, a declarat oficialul după imunizare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture