Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat. Urmează o altă rundă de discuții în ,,viitorul apropiat”

0

Negocierile între Ucraina și Federația Rusă în Belarus s-au încheiat după 3 runde. Delegațiile celor două țări implicate în conflict s-au aflat față în față, transmite tv8.md.

Reprezentanții Kievului au declarat că părțile se întorc în capitalele țărilor pentru consultări. Totodată, aceștia au menționat că au fost stabilite subiectele prioritare pentru care au figurat diferite soluții.

Din delegația Ucrainei fac parte șeful fracțiunii parlamentare „Sluga Naroda”, Davida Arahamia, ministrul Apărării, Alexei Reznikov, consilierul șefului Biroului Președinției, Mihail Podoliak și alți oficiali.

Potrivit unui comunicat al Președinției Ucrainei, subiectele – cheie care urmează a fi supuse negocierilor sunt încetarea imediată a focului și retragerea trupelor militare din Ucraina.

Într-o intervenție în direct pentru Currentime.tv, consilierul președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici, a declarat că Ucraina înaintează „condiții clare” pe masa negocierilor – „încetarea focului și retragerea tuturor trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei”.

La întrebarea moderatorului despre care trupe este vorba, Arestovici a declarat: „Din Donbas și Crimeea. Toate trupele de pe teritoriul Ucrainei”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture