Nemerenco, despre unii deputați: Ei fac doar ședințe și dau indicații

Ieri în R. Moldova a început campania de vaccinare, iar unii moldoveni încă au dubii față de eficiența vaccinului.

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, a fost indignată de comportamentul unor jurnaliști care adresau medicilor vaccinați ”întrebări cu tentă vădit politică”, transmite Știri.md.

Aceasta le-a adresat și un mesaj politicienilor care ”fac doar ședințe și dau indicații” fără de a se implica și a obține vaccinuri pentru cetățeni.

”Astăzi, în secția de reanimare a unui spital se zbate între viață și moarte o doctoriță de doar 42 ani, pe care o așteaptă acasă doi copii, soțul, medic și el, și părinții. Ea a făcut o formă fulminantă de SARS-Cov-2 și a ajuns direct la reanimare.

Tot astăzi, patru medici răspundeau la întrebările presei despre campania de vaccinare la conferința de presă a MSMPS. Doi dintre aceștia au venit la conferință direct din secții de terapie intensivă, după o zi plină de muncă, epuizați și obosiți, după ce au intubat, reanimat, readus la viață pe cineva. La un moment, un singur canal TV privatizase spațiul și adresa fără rușine întrebare după întrebare cu tentă vădit politică medicilor.

Aceste canale și platformele lor de troli au bătut cum au putut zilele astea în vaccinul donat de România – că e așa, că nu e așa, că-i sucit, că-i răsucit, că medicii refuză să se vaccineze. Chiar și unii deputați aveau trase la indigou aceleași declarații ca și sursele lor media, care nu consolidează populația în jurul eforturilor de vaccinare ale autorităților, dar care o dezbină și dezinformează.

Întrebarea mea este – de ce deputații care orchestrează aceste dezinformări nu au făcut și nu fac niciun efort să aducă o donație de vaccin măcar echivalentă celei din România? Deși s-ar putea și mai mult. Ei fac doar ședințe și dau indicații. Asta când au avut în 2020 un ditamai propriu Guvern în mâinile lor. Și nu au făcut nimic ca să asigure țara cu vaccin. Noroc de COVAX cu ale lui 20%. Și asta în timp ce toate țările prin lunile septembrie-noiembrie 2020 deja semnau contracte pentru a avea asigurat vaccinul.

Dar știți de ce ei doar vorbesc și atacă? Și nu fac nimic? Fiindcă înregistrarea la Agenția Medicamentului nu s-a făcut pentru ca dvs, cetățenii, să aveți acces la Sputnic. Ci pentru că un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă așteaptă să primească autorizația de import pentru ca să fie introdus în țară. Și să fie comercializat doar prin instituții private și doar contra plată. Doriți să supraviețuiți? Fiți buni și plătiți. Poate din acest motiv nu s-a făcut niciun efort pentru a pune la dispoziția oamenilor vaccin gratuit și în cantități suficiente?

Domnilor deputați, sănătatea oamenilor nu este o competiție. Avem nevoie de milioane de doze, este loc pentru toți. Noi vom munci in continuare pentru a aduce vaccinuri calitative pentru că trebuie să vaccinăm și pedagogii, și polițiștii, și pompierii, și mulți alții. Nu contează țara de producție, contează dragostea față de țara ta și oamenii ei”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture