Nicolae Furtună despre testele pentru depistarea COVID-19: ,,Câteva zile, încă avem cu ce lucra”

În decursul a 24 de ore, Serviciul de Asistență Medicală Prespitalicească are peste 2000 de chemări. În ultimele 24 de ore medicii au transportat aproximativ 100 de pacienți cu suspecții la COVID-19.

În acest context, ministra Sănătății asigură, că R.Moldova dispune de teste suficiente pentru depistarea coronaviruslui. Totuși în cadrul unei emisiuni la TV8, Nicolae Furtună, șeful ANSP a declarat că stocul de teste este doar pentru câteva zile. Vor fi livrate alte teste în țară, aflați în continuare.

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună a declarat la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că teste pentru depistarea COVID-19 sunt doar pentru câteva zile și speră că în curând, stocul va fi completat.

„Stocul de teste pe care l-am avut inițial este în reducere, dar avem zilele următoare cu ce lucra și sperăm foarte mult că stocul va fi completat”, a declarat Nicolae Furtună.

Șeful ANSP nu a putut spune pentru câte zile au mai rămas teste, dar a precizat că la moment se poartă discuții cu niște parteneri pentru ca acestea să fie livrate cât mai curând. În cadrul conferinței de presă din 20 martie, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a evitat să spună care este stocul de teste în Republica Moldova, însă a asigurat că situația este cu mult mai bună, decât în alte țări.

Menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul de Asistență Medicală Prespitalicească  a intervenit la 2319 chemări. Dintre care 90 de pacienți, au fost transportați cu suspecție la coronavirus de tip nou.

Nicolae Furtună despre testele pentru depistarea COVID-19: ,,Câteva zile, încă avem cu ce lucra”

Nicolae Furtună despre testele pentru depistarea COVID-19: ,,Câteva zile, încă avem cu ce lucra”

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 20. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture