Autoritățile din Bălți cer întreprinderilor de utilități publice să fie mai indulgeți față de consumatori în perioada de carantină

În contextul situației din țară și perioada de carantină din oraș, Viceprimarul cere furnizorilor de servicii publice să fie mai indulgenți față de consumatorii, care posibil vor avea datorii. Bălțenilor, care sunt în concediu acum sau pensionarii, care sunt nevoiți să stea izolați le va fi dificil să achite sumele pentru servicii. Potrivit lui Grigorișin, guvernul ar trebui să elaboreze un plan pentru a susține cetățenii.

Administrația orașului Bălți solicită întreprinderilor de utilități să nu pedepsească consumatorii pentru datoriile care pot apărea în perioada de carantină introdusă în oraș. Viceprimarul a menționat că administrația întreprinderilor care oferă servicii publice populației ar trebui să cceară explicații guvernului.

Nicolai Grigorișin a explicat că majoritatea locuitorilor sunt acum șomeri, mulți pensionari stau acasă, aceștia ar trebuie să înțeleși. Guvernul ar trebui să dezvolte un mecanism pentru a reglementa plata datoriilor acumulate pentru utilități.

Nicolai Grigorișin Viceprimarul de Bălți: ,,Deconectarea de la agentul termic, am înțeles că nu va fi. Și cum se vor achita datoriile?”

 Reprezentant S.A. ,,CET-NORD: ,,Datoriile sunt încasate ca și până acum. Nu putem să nu încasăm.”

 Nicolai Grigorișin Viceprimarul de Bălți: ,,Dacă, astăzi spuneți, că toți oamenii sunt în concediu. Oamenii care lucrează la piețe, care lucrează în școli, în grădinițe – nu ies la locurile de muncă. Astăsi ei sunt acasă. Trebuie să soluționăm cumva problema cu Guvernul, privind  modul de suspendare a plății pentru perioada de carantină. Astfel cum dorim ca în municipiu să fie anulate complet sumele pentru chirie.”

 Reprezentant S.A. ,,CET-NORD: ,,Avem relații contractuale cu Moldovagaz. Acele datorii din trecut care sunt …”

 Nicolai Grigorișin Viceprimarul de Bălți: ,,Nu vorbim despre datoriile din trecut, ci despre cele curente. Din perioada de carantină. Gândiți-vă la această situație.”

 Stepan Munteanu Directorul SRL ,,Termogaz”: ,,Datoriile pentru căldură – 4 milioane 736 mii lei (de la 1 martie), aceasta este datoria pentru sezonul de încălzire anterior. Vineri am avut reprezentanți de la Moldova- Gaz. Am vorbit despre datorii. Achitarea amendei este cel mai important lucru pentru noi acum. Astăzi le datorăm 1 milion 420 mii lei. ”

Reamintim că, pentru moment, în Moldova toate piețele și magazinele sunt închise, cu excepția celor alimentare.

Autoritățile din Bălți cer întreprinderilor de utilități publice să fie mai indulgeți față de consumatori în perioada de carantină

Autoritățile din Bălți cer întreprinderilor de utilități publice să fie mai indulgeți față de consumatori în perioada de carantină

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 20. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture