Favoarea extraordinară: Dodon a decis personal să „ofere” contribuabililor bălțeni tot banii lor

Președintele Igor Dodon, le face o favoare impertinentă Bălțenilor. În procesul de a-și îmbunătăți PR-ul înainte de prezindețiale, a decis, deși nu are aceste atribuții, să ofere contribuabililor din Bălți 25 milioane de lei, pentru reparația drumurilor din oraș, tot din impozitele plătite de ei.

Primarul de Bălți Renato Usatîi, cu care președintele a refuzat categoric să discute de la distanță, în timpul vizitei de joi în capitala de nord, critică acțiunile lui Dodon de a-și face capital politic și reamintește că Bălțenii au nevoie de 190 milioane de lei pentru drumurile din oraș, bani pe care ani la rândul i-au vărsat în bugetul de stat din care au fost făcute proiecte de infrastructură în alte localități din țară. 

Președintele Republicii Moldova, fără a aștepta deciziile parlamentului și guvernului, distribuie personal fondurile contribuabililor, încercând să-și facă campanie campanie. Imediat după o întâlnire la Bălți cu viceprimarul Grigorișin și un refuz de a vorbi cu Renato Usatîi, el a scris pe facebook că pentru Bălți vor fi alocate fonduri pentru reparația drumurilor. Primarul municipiului consideră că președintele își asumă prea multe drepturi: „Dodon poate aloca personal bani din fondul primei doamne, dar cu siguranță nu din buget, care este format și din plățile fiscale ale bălțenilor”, a spus Usatîi.

Renato Usatîi a amintit că la o întâlnire cu premierul Ion Chicu, el a declarat despre necesitatea repartizării corecte a fondurilor din buget. Bălțiul cere ca orașului să-i fie returnați 190 de milioane de lei, care vor fi folosiți pentru reparația drumurilor. Iar Dodon de pe umărul stăpânului promite doar 25 în plus.

Primarul de Bălți a comentat amenințările, care, potrivit lui Nicolai Grigorișin, Dodon le-a exprimat în adresa acestuia.

Usatîi nu a putut participa personal la întâlnire, deoarece este în carantină timp de două săptămâni și a trecut testul pentru coronavirus ieri. În același timp, Dodon a refuzat cu insistență să poarte un dialog cu el de la distanță.

Dodon nu a dorit să discute cu conducerea orașului problemele cu privire la epidemia de coronavirus. Deși a fost informat despre lipsa testelor la spitalul din Bălți și lipsa dispozitivelor de ventilație artificială a plămânilor în toată țara.

Potrivit lui Usatîi, Igor Dodon, care călătorește în țară intens, este angajat de a-și face auto-PR, în timp ce răspândește infecția în raioane. În schimb, el ar fi putut discuta cu liderii mondiali despre ajutoare pentru Moldova în perioadele dificile.

Cu privire la noile maniere dictatoriale ale lui Igor Dodon, Usatîi se referă cu o ironie clară.  Acest lucru este evident  și în live-urile de pe contul personal de Facebook: „Despre Dodonul Cool și noul virus periculos pentru Moldova COVID-20”

Чрезвычайное одолжение: Додон решил лично «подарить» бельцким налогоплательщикам немного их же денег

Чрезвычайное одолжение: Додон решил лично «подарить» бельцким налогоплательщикам немного их же денег

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 19. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture