Nisip de peste 2 milioane de lei, extras ilegal. Ce riscă persoanele culpabile de asemenea infracțiune?

La momentul actual polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în această schemă frauduloasă.

0

Ofițerii  Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații, pe parcursul lunilor iunie- august 2021, au documentat activitatea ilegală a unei companii care gestionează o carieră de nisip din raionul Telenești, se arată într-un comunicat emis de Poliția Republici Moldova. 

În contextul dat, oamenii legii  au constatat că factorii de decizie ai companiei extrăgeau nisip în mod ilegal, dat fiind faptul că pămîntul le-a fost dat în arendă pentru folosință  cu altă destinație de către APL-ul raionului Telenești. Astfel drept urmare, au fost interpelate organele de resort și anume Inspectoratul pentru protecția mediului, care, în urma măsurărilor efectuate, a fost depistat faptul că în perioada martie-septembrie curent, au fost extrase ilegal resurse naturale în sumă totală de peste 2 080 000 lei. 

Menționăm faptul că pe cazul dat a fost pornit un proces penal conform art. 186 al. 5 Cod penal al Republicii Moldova – furtul săvârșit în proporții deosebit de mari. Mai mult ca atât persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 12 ani. La momentul actual polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în această schemă frauduloasă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture