NOI CONDIȚII PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE

Conducătorii de vehicule vor beneficia de examinare medicală în baza unor reglemetări noi. Potrivit unei hotărâri de Guvern, noile reglementări vor permite cetăţenilor Republicii Moldova să conducă vehicule, inclusiv în spaţiul european şi vor contribui la crearea condiţiilor necesare pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, transmite sputnik.md.

Potrivit Proiectului hotărârii Guvernului, au fost introduse modificări pentru conducătorii de vehicule care suferă de afecţiuni oftalmologice, diabet zaharat, epilepsie sau sindromul de apnee în somn. Prevederile reglementează normele medicale în funcţie de formele şi frecvenţa manifestării maladiilor, precum şi stipulează situaţiile în care este admisă conducerea vehiculului pentru aceste persoane.

La fel, în proiect au fost incluse prevederi suplimentare ce ţin de valabilitatea adeverinţei medicale eliberate persoanelor considerate apte pentru conducerea vehiculului. Astfel, termenul de valabilitate a adeverinţei va fi de 10 ani pentru persoanele cu vârsta până la 65 ani şi 3 ani pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Autoritatea medicală competentă va decide în cadrul unei Comisii specializate aptitudinea persoanei pentru conducere, menționând, la necesitate, în adeverința medicală restricțiile cu caracter medical și termenul de valabilitate a adeverinței.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture