„Nu există niciun motiv pentru închiderea Bălțiului la carantina”

Deocamdată nu există niciun motiv pentru instalarea carantinei la Bălți, susține șefa Direcției de Sănătate Feodora Rodiucova. Conform regulamentului, acest lucru este posibil doar dacă numărul persoanelor infectate rămâne timp de 2 săptămâni la nivelul de 1% din populația municipiului. În momentul de față, creșterea cazurilor de infectare la Bălți este aceeași ca în toată țara. De la începutul epidemiei 1.168 de bălțeni au fost diagnosticați cu coronavirus. 35 au decedat din cauza complicațiilor cauzate de infecție. 380 de pacienți au fost vindecați.

Feodora Rodiucova a reiterat că Comisia extraordinară de sănătate publică consideră ca necesară efectuarea testării în masă pentru toate persoanele care au fost în contact cu infectați. Acum, un număr limitat de cetățeni este verificat la prezența coronavirusului – numai în cazuri când există dovezi în acest sens sub formă de afecțiuni și simptome. Cu toate acestea, mulți sunt asimptomatici, acești oameni infectează pe alții, fără să știe acest lucru. Din acest motiv, coronavirusul se răspândește și mai repede.

În Decizia Comisiei extraordinare de sănătate publică, a cărei ședință de urgență a avut loc la 17 iunie, se subliniază, că toți cei care comunică, conform necesităților de serviciu, cu oamenii ar trebui să fie verificați la coronavirus: „angajați ai tuturor instituțiilor medicale, polițiștii și carabinieri, angajații agenției naționale pentru siguranța alimentelor și alte agenții de stat implicate în lupta cu răspândirea infecției.

«Нет причин закрывать Бельцы на карантин»

«Нет причин закрывать Бельцы на карантин»

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 25. Juni 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture