Numărul infracțiunilor privind traficul de persoane este în creștere

Procuratura Generală a înregistrat 314 infracţiuni pe parcursul anului trecut, care se referă la traficul de fiinţe umane. Numărul acestora este în creştere, dat fiind faptul că în anul 2014 au fost înregistrate 292 de infracţiuni de acest gen, scrie Adevărul.md.

Astfel, atât în anul 2014, cât şi în anul 2015 au fost înregistrate câte 151 de infracţiuni privind traficul de fiinţe umane. Totuşi, numărul infracţiunilor privind traficul de copii a crescut de la 24 în anul 2014, la 38 în anul 2015. De asemenea, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate mai multe cazuri de proxenetism (69), dar şi de organizare a migraţiei ilegale (46). În anul 2015 au fost săvârşite zece infracţiuni privind scoaterea ilegală a copiilor din ţară.

Procuratura informează că anul trecut au fost trimise în judecată pentru examinare 124 de cauze penale. Dintre acestea, 52 se refereau la infracţiunea de trafic de fiinţe umane; 24 – la traficul de copii, 35 – la proxenetism, 12- la organizarea migraţiei ilegale şi un singur dosar penal privind scoaterea ilegală a copiilor din ţară.

Astfel, în 2015 a fost finalizată examinarea a 101 cauze penale din categoria traficului de persoane, în privinţa a 139 inculpaţi. Dintre acestea, 41 de inculpaţi au primit pedeapsă ci închisoarea, 51 de persoane au fost condamnate la închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, iar 28 de inculpaţi au fost condamnaţi la amendă penală.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture