Numărul rudelor la înmormântare a fost limitat la Bălți

În perioada 19-27 aprilie toate cimitirile din țară vor fi închise. Decizia a fost luată de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale în contextual răpândirii Coronavirusului. Directorul întreprinderii municipale a explicat cum vor avea loc procesiunile funerare la Bălți și cum se poate face curățenie la locul de veci al celor apropiați.

Accesul în cimitirele din Bălți a fost restricționat din cauza pandemiei de coronavirus.  Ceremoniile de înmormântare vor avea loc ca de obicei, dar numărul celor prezenți nu trebuie să depășească 10 persoane. Cei care vin la cimitire trebuie să aibă mănuși și măști de protecție, să respecte distanța de cel puțin 2 metri unul de celălalt. Doar o singură persoană poate face curățenie la mormintele celor dragi. Noile reguli au fost anunțate la o ședință cu directorii întreprinderilor municipale de către Iurii Hmarnîi, directorul întreprinderii de resort ,,DRCD”.

Reamintim că, prin ordinul Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, în perioada 19 – 27 aprilie, în săptămâna dintre sărbătorile pascale, cimitirele vor fi închise.  De asemenea Mitropolia a decis să amâne Paștele Blajinilor pentru zilele de 6-8 iunie, din cauza riscului de infecție cu COVID-19. Respectarea restricțiilor va fi monitorizată de polițiști.

Numărul rudelor la înmormântare a fost limitat la Bălți

Numărul rudelor la înmormântare a fost limitat la Bălți

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 14. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture