O DELEGAȚIE DIN LETONIA, ÎN VIZITĂ DE LUCRU LA BĂLȚI

Reprezentanții unei delegații din Letonia au sosit la Bălți cu o vizită de lucru. În perioada 13-14 aprilie, aceștia au participat la două ședințe, unde au acordat suport în procesul de elaborare a Programelor regionale sectoriale pentru Infrastructura de afaceri și Turism din Regiunea de Dezvoltare Nord.

La ședințele organizate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord au mai participat reprezentanții autorităților locale și ai organizațiilor neguvernamentale.

Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, turismul este unul dintre cele mai profitabile segmente, care în zona de nord a țării nu este suficient valorificat.

Noi acum suntem în concursul de apel la proiectele finanțate din fondurile național de dezvoltare regională. Acest exercițiu pe care îl facem astăzi le va da un impuls pentru a depune proiecte și în domeniu turismului. Deocamdată, dacă facem o analiză oferim consultații administrațiilor publice locale mai mult în domeniul apeduct și canalizare. Aici am dori să diversificăm un pic, pentru că și turismul este important”.

Relațiile de colaborare dintre RDN din Republica Moldova și Letonia au început încă în noiembrie 2010, când ADR Nord a semnat un memorandum de colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională din Letonia. Din 2012, ADR Nord și Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale al Letoniei, au facilitat semnarea a 14 acorduri de colaborare: 10 acorduri între administrații publice locale și altele patru între instituții de stat și neguvernamentale din cele două țări. Și de această dată, delegația letonă s-a arătat încântată de participare.

În prezent, turismul nu este doar frumusețe și confort, ci și o metodă de a obține venituri și de a dezvolta economia regiunii de nord. Ne face plăcere să participăm la discuție și să facem schimb de experiență”.

Membrii grupurilor de lucru au fost familiarizați cu potențialul economic și turistic al Regiunii de Dezvoltare Nord. Împreună cu specialiștii ADR Nord, participanții la eveniment au stabilit obiectivele de dezvoltare în aceste domenii.

REPORTER: NATALIA TOCARCIUC
IMAGINE: CORNELIU VIERU
MONTAJ: IURIE BOLD

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture