O petiție prin intermediul căreia se cere stoparea tăierii ilegale a pădurilor, semnată de 1.500 de moldoveni

1.500 de moldoveni au semnat o petiție prin intermediul căreia cer stoparea tăierii ilegale a pădurilor. Autorul inițiativei, Ruslan Codreanu, susține că în ultimii 15 ani, Moldova a rămas fără 7.500 hectare de păduri. Potrivit lui, în ritmul în care sunt defrișați Codrii Moldovei, peste zece ani vom rămâne fără ei. 

„Sub pretextul „lucrărilor de regenerare” sunt defrișați copaci sănătoși, iar în locul pădurilor apar câmpuri pustii cu solul degradat. Autorizațiile de defrișare nu sunt publicate pentru a ascunde amploarea tăierilor care se efectuează. Iar, în lipsa unui inventar al pădurilor nu se poate demonstra cât și de unde se taie. Ne taie pădurile și o fac pentru confortul lor. Alte sute de hectare de pământ sunt înstrăinate ilegal. Guvernanții ne lasă fără aer. Pe ei nu îi interesează că totul este interdependent. Aerul pe care îl respirăm. Apa pe care o bem”, a decarat Codreanu.

Astfel, semnatarii petiției cer ca Parlamentul Republicii Moldova să voteze un moratoriu  asupra defrișărilor pădurilor pe un termen de 10 ani,  Guvernul Republicii Moldova să realizeze în regim de urgență inventarierea Fondului Național de Păduri, iar Agenția de Mediu să publice online autorizațiile de defrișare și să echipeze automobilele MoldSilva cu GPS-trackere.

Petiția poate fi semnată aici.

Sursa: agora.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture