Tarifele pentru apă și canalizare la Bălți vor fi reglementate de ANRE

De la 1 mai, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică decide care va fi tarifele pentru serviciual de alimentare cu apă și canalizare. Consiliul municipal, nu pot influența această decizie. Care este motivul, aflați în materialul ce urmează.

De la 1 mai tarifele pentru apă și canalizare la Bălți sunt decise de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Consiliul local deja nu mai poate influența la reglementarea acestor tarife. Despre aceasta a anunțat directorul interimar al ,,Apă-Canal”, Leonid Babii.

Leonid Babii a menționat, că decretul Nr. 355 decide limitele situației de organizare și funcționare a serviciilor publice de apeduct și canalizare. Ea influențiază și prestatorii de servicii dar și consumatorii.

Specialiștii întreprinderii municipale, acum adună și însumează informația pentru 5 ani și le transmit către ANRE, așa cum toată autoritatea pentru reglementarea tarifelor de apeduct și canalizare au trecut în competența acestei instituții.

Amintim, că ultima dată un nou tarif pentru apa rece a fost aprobat de Consiliul municipal Bălți la 27 octombrie 2011. Prețul pentru un metru cub de apă pentru consumatorii fizici a fost de 14 lei și 98 de bani,pentru cei juridici de 40 de lei și 65 de bani pentru un metru cub fără de TVA.

В Бельцах тарифы на воду и канализацию теперь будет устанавливать НАРЭ

В Бельцах тарифы на воду и канализацию теперь будет устанавливать НАРЭ

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 12. Juni 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture