O șoferiță surprinsă în stare de ebrietate la volan dis-de-dimineață

0
În dimineața zilei de azi, în jurul orei 05:30, un echipaj de patrulare aflându-se la supravegherea traficului rutier în sectorul Buiucani a observat un automobil ce se deplasa haotic. Șoferul imediat a fost somat să oprească automobilul.
Potrivit comunicatului emis de INSP la  volan se afla o tânăra de 19 ani, domiciliată în Chișinău, care vizibil era în stare de ebrietate. Aceasta a fost condusă la Dispensarul narcologic și supusă testării alcoolscopice. Rezultatul a arătat circa 0,83 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.
Mașina acesteia  a fost dusă la parcarea cu plată, iar șoferița este documentată penal pentru „conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”. Conform legislației, conducătorul auto riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la circa 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, sancțiunea fiind aplicată de către instanța de judecată.
Reamintim că, gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul pur expirat, iar starea avansată de ebrietate este considerată în cazul depăşirii de 0,3 mg/l în aerul pur expirat.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture