OMS vine cu precizări: Interdicţiile de călătorie nu vor stopa Omicron

OMS recomandă persoanelor de 60 de ani sau celor cu comorbidităţi ce pot face forme grave ale COVID-19 să-şi amâne călătoriile.

0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) preferă să recomande persoanelor vulnerabile să-şi amâne călătoriile, în loc să încurajeze o închidere a tuturor frontierelor. Astfel interdicţiile generale de a călători nu vor împiedica propagarea noii variante Omicron a coronavirusului, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii OMS, care recomandă celor cu vârsta de peste 60 de ani să-şi amâne călătoriile, transmite News.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că aceste interdicţii vor „pune o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă” şi pot descuraja ţările „să anunțe şi să ofere date epidemiologice”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a venit cu recomandările sale față de populație și a cerut „persoanelor care nu sunt vaccinate complet sau care nu au făcut dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 şi care prezintă risc crescut de a dezvolta o boală gravă, în special persoanelor de 60 de ani sau celor cu comorbidităţi ce pot face forme grave ale COVID-19 (de exemplu persoanele cu boli cardiace, cancer şi diabet), să-şi amâne călătoriile lor în zonele cu transmitere locală” a coronavirusului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture