ONG-URILE DE MEDIA CER CCA SĂ INVESTIGHEZE CAUZELE SISTĂRII EMISIEI UNOR POSTURI TV

Organizațiile de media își exprimă îngrijorarea față de cazurile tot mai frecvente semnalate de radiodifuzorii din R. Moldova în legătură cu sistarea de către operatorul naţional de telecomunicaţii „Moldtelecom” a emisiei unor posturi tv, care transmiteau imagini de la protestul din 20 ianuarie curent din faţa Parlamentului, scrie Ziarul Național.

Este alarmant și faptul că, la numeroasele apeluri ale cetățenilor, serviciile suport clienți și asistență tehnică nu au răspuns pentru a clarifica situația. În acest context, explicațiile postate pe site-ul companiei de către administrația acesteia, precum că „Moldtelecom” ar fi devenit „ținta unui atac cibernetic” nu sunt pe măsură să convingă radiodifuzorii și consumatorii de media”, se precizează în declarația semnată de mai multe ONG-uri de media.

Sursa citată mai menționează că astfel de sistări au fost semnalate de radiodifuzori și consumatori și în luna septembrie, 2015, când de asemenea a fost sistată emisia unor posturi TV care transmiteau imagini de la un alt protest de amploare.

„Condamnăm astfel de incidente și le calificăm drept încălcări grave ale libertății cetățenilor de a fi informați și dreptului jurnaliștilor de a difuza informații. Solicităm Consiliului Coordonator al Audiovizualului să investigheze cauzele reale ale sistărilor de emisie din 20 ianuarie de către „Moldtelecom” și să informeze societatea despre măsurile luate”, conchid ONG-uile media.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture