ORARUL LECȚIILOR DIN ȘCOLI, ÎN FORMAT ELECTRONIC

Școlile din Republica Moldova vor putea utiliza un soft special pentru elaborarea orarului lecțiilor în format electronic, pe parcursul anului de studiu. Programul a fost creat de către un reprezentant al Corpului Păcii în Republica Moldova, iar Ministerul Educației îl va putea oferi gratuit tuturor instituțiilor de învățământ interesate. De asemenea, ministerul va oferi suport la instalarea acestuia și pentru instruirea unui operator, scrie realitatea.md.

Programul va rula pe sisteme de operare Windows sau Mac și are o interfață de utilizator disponibilă în trei limbi: engleză, română și rusă. Dacă utilizatorul va furniza informații, precum denumirea disciplinei, numărul maxim de elevi în clasă, profesorul, numele clasei, cabinetul etc., softul va genera un orar.

Programul va monitoriza orarul în funcție de clasă, profesor sau materie, în scopul evitării dublării înregistrărilor. Datele pot fi introduse manual ori pot fi generate. Orarul școlar poate fi modificat chiar și după ce a fost generat. Programul poate stoca mai multe versiuni ale unui orar, fapt ce-i va permite utilizatorului să păstreze versiunile anterioare, în timp ce creează altele noi, iar în caz de necesitate – să revină la primele.

Orarul poate fi imprimat sau exportat în alte programe, de exemplu Excel. De asemenea, școlile pot să îl afișeze pe paginile lor web sau pe panouri electronice.

Până la momentul actual și-au exprimat dorința de a utiliza programul circa 150 de instituții de învățământ din diferite raioane. Instruirile în teritoriu vor începe din luna mai.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture